Melati, Roso melat soko ati

Diposting oleh Edi Jawa pada 07:11, 31-Okt-14

ThumbnailA: Sing marai gak eneng lawuhe kok? B: Mbesuk nek wes nduwe duwek sing akeh, tumbas sing enak2 yo le.!! (liyane ojo di wenehi) Saiki maem ndisek karo uyah ndah, "Walah2 gurihe cah2, anake sopo to iki Ndang gage, ndang gage, selak kedisian pitik lo, ? A: He'e, He'e,, asik horeee! Enak tenan tibake. "Kasih Ibu Membawa Kita ke SyurgaNya, Kasih Ayah Sepanjang... [Baca selengkapnya]

Ireng Manes

Diposting oleh Edi Jawa pada 07:17, 26-Okt-14

cah-ayu.jpg

Yen kelingan lelakonku jamane
Naliko ing piwulangan
Aku duwe konco putri grabyak Sering dolan nyang omahku perlune
Mung sinau bebarengan
Suwe-suwe aku tresno mergo
Kelingan ireng manise.

Nanging cuwo ora biso urip bebarengan
Senadyan aku wis sumpah sedyo tetep tresno lahir batin.

Mung jalaran perpisahan dipekso Tresnaku ra biso ilang margo
Kelingan ireng manise.!!

Jaman Semono

Diposting oleh Edi Jawa pada 07:04, 22-Okt-14

ThumbnailKelingan jaman semono Sliramu janji marang aku Saguh ngenteni tekaku Sak suwene ngayahi tugasku Saiki aku wes bali Wancine aku nagih janji Rong taun ora ketemu Kangen banget rasane atiku Banjur kepriye kabarmu??" Yen tak sawang tambah soyo kuru Biyen aku nate kondo Ojo banget anggonmu mikir aku, Kaget rasane atiku Sliramu nangis ning pangkonku Kondo yen wis polo kromo Nuruti karepe wong tuwo Senadyan abot rasane atiku Tak trimo kasunyatan Pepesthi Gusti kang Moho Kuoso Yen sliramu ora... [Baca selengkapnya]

Kembang Khantil

Diposting oleh Edi Jawa pada 15:58, 21-Okt-14

ThumbnailMitos yang berkembang di masyarakat, aroma bunga kantil yang khas sangat disukai oleh kuntilanak, sejenis makhlus halus berjenis kelamin perempuan. Kuntilanak, menurut mitos ini, sering menjadikan pohon kantil sebagai rumah tempat tinggalnya. hihi atuut! Terlepas dari mitos tersebut, kantil mempunyai nilai tradisi yang erat bagi masyarakat Jawa, terutama Jawa Tengah baik dalam prosesi perkawinan maupun kematian. jawa timur jg boleh jadi kok,... [Baca selengkapnya]